Hlavní obsah
Článek

Předsedkyně soutěže Miss America Gretchen Carlson v úterý oznámila, že porota klání o nejkrásnější Američanku už nebude soutěžící hodnotit podle vzhledu, nýbrž ji bude zajímat osobitost a duchapřítomnost dívek. Toto rozhodnutí bylo podpořeno zrušením promenády v plavkách.

Promenáda v plavkách přitom byla pro mnohé zlatým hřebem večerů, v nichž se volily nové královny krásy, a důvodem, proč k televiznímu programu usedli. I do vůbec prvního klání soutěže Miss America v roce 1921 byly plavky zařazeny. Pravda, o bikiny tehdy zrovna nešlo, zatímco dnes jdou dívky s kůží na trh. To se teď, alespoň v Miss America, změní.

„Mluvila jsem s mnoha mladými dívkami, které mi řekly: Ráda bych se toho účastnila, ale nechci se promenovat v plavkách,“ uvedla Carlson, vítězka této soutěže z roku 1989. „Nebudeme vás již hodnotit na základě vzhledu. Posouváme se vpřed,“ vzkázala dívkám. Fráze, že důležitější než vnější je vnitřní krása, teď v Miss America bude platit víc než kdykoli jindy.

Loňská vítězka Cara Mund tak bude zřejmě poslední, která se v rámci soutěže v plavkách porotě i divákům předvedla. Před ní to byly Savvy Shields, Betty Cantrell, Kira Kazantsev a Nina Davuluri.

Reklama

Další články

Načítám