Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Možná jste ji viděli ve více rolích a ani jste neměli ponětí, že jde o tutéž herečku. Sarah Paulson (43) se totiž mění jako chameleon.

Držitelka Zlatého glóbu a ceny Emmy si zahrála ve filmech 12 let v řetězech či Carol. Mnohem více prostoru však dostala na televizní obrazovce. Oblíbenkyně vlivného producenta Ryana Murphyho v jeho projektech předvedla hned několik hereckých poloh.

Sarah Paulson je hvězdou seriálu American Horror Story, jehož každá řada se odehrává v jiném prostředí. Zahrála si v něm novinářku uzavřenou v blázinci, čarodějku vychovávající své nástupkyně, dvouhlavou zrůdu účinkující ve Freak Show i narkomanku. A pokaždé byla úplně jiná.

Murphy ji obsadil i do série American Crime Story: Lid versus O. J. Simpson, která v sobotu večer vrcholí na kanálu Prima Krimi. V ní ztvárnila odměřenou státní zástupkyni Marcii Clark. Zároveň natáčela pátou řadu American Horror Story. Ta je na stejném programu uváděna od neděle. Sarah Paulson, jejíž životní partnerkou je pětasedmdesátiletá kolegyně Holland Taylor, navíc právě dorazila do kin ve filmu Debbie a její parťačky.

Reklama

Další články

Načítám