Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V únoru to byly tři roky, co známý choreograf Richard Hes podlehl rakovině slinivky. Zanechal po sobě dva syny, dvojčata Olivera a Oskara. A vypadá to, že právě Oskar po tátovi podědil umělecké geny.

Už jako malý se objevoval v muzikálech, hlavně v těch, kde měl táta na starost choreografii, jako Golem, Polská krev anebo Carmen. Studoval konzervatoř a obor muzikál na Vyšší odborné škole Jaroslava Ježka. Ale nakonec ho zlákalo i činoherní herectví.

Oskara jsme si mohli všimnout již v oceňovaném seriálu televize HBO Pustina, kde ztvárnil roli Filipa Paskowského. Další velkou příležitost mu dal režisér David Ondříček v dvoudílném televizním filmu Dukla 61. Tam si zahrál syna jednoho z hlavních hrdinů v podání Marka Taclíka, jenž ve filmu zemře. Musel tak znovu prožít smrt otce, i když jen filmového. "Pro nás oba to bylo těžké, protože i mně před nedávnou dobou zemřel otec," prozradil režisér David Ondříček.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám