Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Členové legendárního seskupení ABBA oznámili, že znovu spojili síly v nahrávacím studiu. Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson a Anni-Frid Lyngstad však fanoušky rovnou upozornili, že nejde o návrat kapely na pódia.

„Všichni čtyři jsme cítili, že po nějakých 35 letech by mohlo být zábavné se znovu vydat do nahrávacího studia. Takže jsme to udělali,“ píše se na oficiálním Instagramu kapely s tím, že výsledkem jsou dvě nové písně. Jedna z nich s názvem I Still Have Faith In You bude součástí vystoupení hologramů zpěváků v televizním speciálu, který bude odvysílán v prosinci.

ABBA se proslavila díky soutěži Eurovision Song Contest, kde v roce 1974 zvítězila s písní Waterloo. V roce 1983 kapela oznámila pauzu, která v podstatě trvá dodnes. Fältskog a Lyngstad poté natočily několik sólových desek (každá zvlášť), hudbě se po rozpadu skupiny věnovali i mužští členové. Podíleli se například na vzniku muzikálu Mamma Mia!, jenž názvem odkazuje k jednomu z nejslavnějších hitů ABBY.

Který hit nesmrtelné švédské skupiny je ten váš?
Waterloo
3,7 %
Fernando
14,9 %
Knowing Me, Knowing You
2,8 %
Mamma Mia
6,2 %
Dancing Queen
17 %
Take A Chance on Me
2,2 %
Money, Money, Money
2,4 %
The Winner Takes It All
50,8 %
Celkem hlasovalo 6228 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám