Hlavní obsah
Článek

Viděli jsme ho jako upíra a čerta v pohádkových příbězích Zdeňka Trošky (70). A mystické postavy mu nabízejí i další režiséři. Jako režijní debutant si Karla Dobrého do titulní role filmu Hastrman vybral Ondřej Havelka (69).

Svůj první celovečerní film vidí Ondřej Havelka jako romantický thriller o lásce hastrmana k venkovské dívce či mysteriózní ironický příběh o láskou poblázněném aristokratovi. Snímek vznikl na motivy oceňovaného stejnojmenného románu Miloše Urbana. Tvůrci do příběhu o jedné lásce, vášni a krajině záměrně obsadili nové tváře českého filmu a zaměřili se na výrazné výtvarné zpracování. Vedle zmíněného Karla Dobrého a Simony Zmrzlé v hlavních rolích si ve filmu ale zahráli i etablovaní herci jako Jiří Lábus či David Novotný.

„Pro mě je v Hastrmanovi dominantní milostný příběh dvou hlavních postav opředený prvky romantismu. Nezaměňujme však romantické za líbivé, v původním smyslu jde spíše o vzbouřené city, vášně i živly, vztahy mezi lidmi a přírodními jevy, přítomna je i dekadence, erotismus a mystérium. A tohle vše jsme se snažili do filmu dostat,“ popisuje režisér Ondřej Havelka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám