Hlavní obsah
Článek

Českému návrháři se daří oblékat do svých modelů krásky, které obdivuje celý svět. Poté, co se do jedné z posledních módních kolekcí Jiřího Kalfaře zamilovala Alina Baiková, se módní designér těší ze spolupráce s jinou nádhernou Slovankou. Tou je Pavlína Pořízková.

„Samotnu mě přitahuje dramatičnost Jiřího návrhů a baví mě jeho smysl pro humor. Mám pocit, že díky tomu dojde kamkoli si přeje,” říká americká supermodelka českého původu, která se v minulosti stala nejmladší modelkou na obálce Sports Illustrated Swimsuit Issue.

„Pavlína je matka, supermodelka, herečka, spisovatelka a esejistka. Všechno tvoří s neskutečnou grácií. Představuje nejvyšší krásu a inteligenci. V mých očích je rozhodně královnou módního světa. Přišla a podmanila si svět. Teď se vrací zpátky na přehlídkové molo, aby zopakovala svou hvězdnost a pokoru, kterou vyzařuje,” obdivně komentuje svou múzu Jiří Kalfař.

Při tvorbě kolekce pro podzim a zimu 2018 se Jiří inspiroval viktoriánskou dobou, vrací se tak do  19. století a používá typické prvky jako korzety, límce, široké sukně a kalhoty v barvách  královské modře či zlaté. Stejně jako u předchozích kolekcí používá Jiří Kalfař recyklované tkaniny a místní výrobu v souladu s etikou udržitelných zdrojů a nulovými odpady.

Reklama

Další články

Načítám