Hlavní obsah
Článek

Britská žijící legenda Angela Lansbury se do důchodu nechystá ani po devadesátce. Dokud jí bude zdraví sloužit, herectví na hřebík nepověsí.

Angelu proslavil seriál To je vražda, napsala. Jako spisovatelka Jessica Fletcherová, která dovedla pachatele odhalit lépe než leckterý detektiv, se na obrazovkách poprvé objevila v roce 1984. Diváci si ji oblíbili a seriál se dočkal 12 sezón. Její kariéra je však podstatně bohatší. Angela má na kontě desítky rolí a velkého uznání se dočkala také na divadelních prknech.

Herecká ikona je stále v dobré formě. V kalifornské Pasadeně představila novou adaptaci knihy Malé ženy. Po hollywoodském filmu z roku 1994 se román Louisy May Alcott dočkal nové verze. Tentokrát jej diváci uvidí jako třídílnou televizní sérii.

Angela byla největší hvězdou tiskové konference. Dvaadevadesátiletá dáma je ztělesněním zasloužilé umělkyně, která v každé roli úročí své bohaté zkušenosti. Chuť zazářit před kamerou ji neopouští ani v pokročilém věku. Letos bude k vidění i v nové verzi muzikálu Mary Poppins.

Reklama

Další články

Načítám