Hlavní obsah
Článek

Jak Super.cz již informoval, Jiří Hromada, dlouholetý šéf Herecké asociace (velmi zjednodušeně jde o jakési odbory herců hájící jejich zájmy) se kvůli vážným zdravotním problémům vzdal prezidentství. Funkci, kterou v minulosti zastávala i taková známá jména jako Tomáš Töpfer, Jan Teplý nebo Václav Postránecký, po něm převzal představitel Honzíka z Arabely, režisér Ondřej Kepka.

„Prezidentem Herecké asociace jsem byl oficiálně zvolený koncem října. Jiří Hromada, kterého do mého zvolení zastupoval Zdeněk Hruška, mi byl ve všem nápomocný, funkci jsme si bez problému předali. Jeho zdravotní problémy byly vážnějšího rázu, a navíc už byl v čele Herecké asociace dlouhou dobu, tak se rozhodl skončit,“ říká režisér, kterého si ale všichni celoživotně spojují hlavně s rolí z pohádkového seriálu.

A čím se teď nejvíc zabývá? „Podstatné jsou pro nás například ceny Thálie nebo dabingové ceny v Přelouči. Herecká asociace má ale velkou řadu aktivit, o kterých veřejnost vůbec netuší. I já sám, přestože jsem byl v prezídiu, jsem byl po svém zvolení překvapen, jak obrovským rozsahem činností se zabývá. Jde například i o sociální podporu hercům v tíživé životní situaci, podpora regionálních divadel, návrhy na legislativní změny, a podobně. Je toho ale mnohem víc,“ dodal sympaťák Ondřej Kepka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám