Hlavní obsah
Článek

Na samém konci let šedesátých patřila k těm nejpůvabnějším stvořením, která našlapovala po prknech legendárního divadla Semafor. Řeč je o herečce a zpěvačce Zuzaně Burianové (70), která byla společně s Naďou Urbánkovou, Miluškou Voborníkovou a Jitkou Molavcovou nedílnou součástí Návštěvních dnů Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna.

Pěvecký um této dámy, která byla manželkou režiséra Jána Roháče, do dnešních dnů připomíná i pár nezapomenutelných songů. Nejslavnější byly ty, k nimž psal geniální texty Jiří Grossmann. Za všechny připomeňme duet Ano, pane Jiří či písničku Máš už jít, v níž se vyrovnával s blížící se smrtí.

Paní Zuzana přednedávnem oslavila sedmdesátiny a my jsme se nemohli nezeptat, co dnes dělá a jak se má. „Od roku 1990 bydlím ve Švýcarsku blízko Curyšského jezera. Mám krásný výhled na Alpy. Jsme tam s partnerem velmi spokojení. Stýkáme se s dalšími Čechy, kteří tam žijí. Do Prahy jezdím asi jen dvakrát ročně. Stále tady mám byt v Dejvicích,“ prozradila Super.cz paní Zuzana.

Na akci kamarádky Adiny Sobotové, kde se potkala s dalšími semaforskými veteránkami, se ale paní Zuzana nezdržela dlouho. „Mám zde v Praze svého pejska, tak utíkám brzo domů. Není zvyklý být tu dlouho sám,“ dodala.

Reklama

Další články

Načítám