Hlavní obsah
Článek

Legendární francouzský herec má ve svých 84 letech co bilancovat. Jean-Paul Belmondo svůj životní příběh odkrývá v rovnou dvou nových knihách, které kromě cenných vzpomínek obsahují i řadu unikátních fotografií.

Fanoušci, kteří Belmonda obdivovali v kinech už v 60. letech minulého století, mohou odhalit nejednu zajímavost z jeho soukromí. Unikátem je akt z roku 1969, jehož fotografka je stejně slavná jako zvěčněný objekt. Šestatřicetiletého herce tehdy zvěčnila jeho přítelkyně Ursula Andress čili úplně první Bond girl.

Hvězdy ze stříbrného plátna spolu tvořily pár v letech 1965-1972 a zahrály si spolu ve filmu Muž z Hongkongu. Láska se mezi nimi rozhořela v době, kdy se Belmondo rozváděl se svou první manželkou Elodií Constantin.

V autobiografické knize Mých tisíc životů hvězda francouzské kinematografie kromě svých lásek zprostředkuje pohled i na dětství, vojenskou službu v Alžíru či hazardní natáčení. I když nejde jen o veselé historky, Belmondo o svém životě vypráví s typickým humorem.

Autobiografie jej opět "svedla dohromady" s Jiřím Krampolem, který jej nadaboval do češtiny. Po filmech s Belmondem namluvil i audioknihu Mých tisíc životů.

Pro fanoušky, kteří před textem dávají přednost obrazu, je připravena také kniha Belmondo o Belmondovi. Ta herce kromě aktu pořízeného Ursulou Andress zachycuje na divadelních prknech, na natáčení i s příbuznými a přáteli.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám