Hlavní obsah
Článek

Do svých čtrnácti let vyrůstala v neutěšených poměrech v newyorském Harlemu s násilnickou matkou, která svým dětem občas třískla hlavou o zeď a ráda je také mlátila basebalovou pálkou. Takže byla šťastná, když ji a její sestru sociálka „uklidila“ do dětského domova. Drsné dětství dost ovlivnilo i její hudbu a podle poslední medializované kauzy, k níž se ještě dostaneme, se zdá, že i její verbální projev.

Nyní šestadvacetiletá americká raperka Azealia Banks vydala svůj nový singl Movin on Up, na jehož přebal se nechala zvěčnit úplně nahá a její choulostivé partie jsou na obrázku jen minimalisticky maskovány jemnou grafikou. Snad jí tedy marketingová strategie typu: 'Neznáte můj nový singl, ale už znáte mé nahé tělo', přinese kýžené ovoce.

Azealia se ale v těchto dnech připomněla médiím trochu jinou věcí, než je její tvorba. Jde o zhruba rok starou kauzu, kdy se prý stala obětí agresivního útoku slavného australského herce Russella Crowa (53), který ji měl napadnout na hotelovém pokoji v Beverly Hills, kam ještě s jinými muzikanty přišla na hercovo pozvání. Během večírku došlo k hádce kvůli hudbě, kterou Crowe vybral k poslechu, a mladé raperce nebyla po chuti. Když se, podle výpovědi svědků i herce, začala chovat agresivně, Crowe ji čapnul, a aby zabránil eskalující situaci, vyhodil ji ven. „Milovala byste mě, kdybych zlomil skleničku, bodnul vás s ní do krku a všude stříkala krev jako v nějakém Tarantinovi?“ řekl tehdy herec, známý třeba hlavní rolí v hollywoodském kasovním trháku Gladiátor.

Jenže u toho měl mít navíc nějaké nevhodné poznámky a údajně na ni ještě plivl. Těžko říci, jak to bylo. S tím plivancem to podle Crowa není pravda, ale zbytek nepopírá. Prý pozval na pokoj asi deset lidí, včetně jeho známého, rapera RZA, který s sebou Azealiu přivedl. „Víte... byla to bláznivá noc. Nechtěl bych to zas prožít. Bylo to velmi nešťastné. Jednoho dne o tom natočím scénu ve filmu,“ řekl herec. Azealia se pro změnu cítí „rasově“ ponížena. Prokurátoři ale herce odmítli obvinit.

Reklama

Další články

Načítám