Hlavní obsah
Článek

S Waldemarem Matuškou kdysi prožívala lásku jako trám. To však jen do okamžiku, než přišla jiná. Legendární české herečce z filmů Ostře sledované vlaky (1966) nebo Skřivánci na niti (1969) Jitce Zelenohorské (70) tehdy zbylo zlomené srdce, oči pro pláč a vzpomínky.

Na svého osudového muže přišla po letech paní Jitka zavzpomínat do televizního studia na Kavčích horách při příležitosti natáčení silvestrovského pořadu, který bude věnovaný právě Matuškovi. Ve studiu se sešli další přátelé a pamětníci starých časů. Vdova Olga Matušková, která Jitce slavného zpěváka před téměř padesáti lety přebrala, ale chyběla.

Ještě loni pro Super.cz na ni paní Jitka otevřeně zavzpomínala. „Byla nevychovaná, řekla bych až oprsklá, šla přes mrtvoly. Láska je mocná čarodějka, Walda se do ní zamiloval a pak už to skončilo dost nešťastně. Byla jsem smutná asi pět let, ale dostala jsem se z toho,“ prozradila Super.cz. Zelenohorská.

Ta také přiznala, že je přistihla při nevěře. „Částečně jsem je u toho nachytala, tak jsem jí rozbila hubu malinko. Říkal mi, že mě má rád a ji taky. Slíbili jsme si, že budeme kamarádi. A to se nestalo. Měl špatné svědomí a hlavně ona do toho zasáhla. Jak jsem se někde objevila, hnala ho domů. Walda byl trošku pod pantoflem,“ vzpomínala paní Jitka, která má za sebou rakovinu i infarkt a dnes žije střídavě v Německu i u nás.

Reklama

Další články

Načítám