Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Nejslavnější písnička v březnu zesnulé Věry Špinarové (†65) Jednoho dne se vrátíš měla zajímavý osud a nebýt náhody, asi by vůbec nevznikla! Ivo Pavlík (†84), manžel Heidi Janků, který svou první ženu následoval na věčnost 12. srpna, na ni přišel úplnou náhodou!

Na jeho pohřbu se s tím svěřil hudebník Karel Vágner. S Pavlíkem byli velcí kamarádi, a teprve nedávno se mu Ivo s tajemstvím jejího vzniku svěřil. 

„Jel z Hamburku. Byla před ním ještě dlouhá cesta, a tak aby neusnul, stavil se na kafe na jediné pumpě, která tehdy byla na dálnici směrem na Prahu. Chtěl, aby ho něco rozproudilo, tak si tam koupil i jednu kazetu, na které náhodou byla melodie z filmu Tenkrát na Západě,“ řekl Super.cz Karel Vágner.

„Ivo se do melodie hned zbláznil. Když pak přijel do Ostravy, okamžitě šel za textařem Zbyškem Malým. Dlouho ale nemohli přijít na název, tak si dali pár panáků a nakonec ho vymysleli,“ vybavuje si vyprávění Pavlíka Vágner.

Viděli se spolu krátce před smrtí Iva Pavlíka, pořádali spolu totiž jednu akci na Hluboké. „Dozvěděl jsem se to na dovolené na Krétě, kam jsem odlétal den poté. Dost mě to zasáhlo. V jednom románu se píše, že člověk pozná nástup stárnutí až podle toho, kolik mu umírá přátel a kamarádů. A je to tady,“ dodal smutně hudebník.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám