Hlavní obsah
Článek

Filmovým historikům tato podobnost nemohla uniknout. Legendární představitelka bodrých ženských postav Antonie Nedošinská se dočkala své následovnice. Pokud by se natáčel remake některého z jejích černobílých filmů, Lucie Polišenská by ji mohla dokonale zastoupit.

Jedna se narodila ještě za Rakouska-Uherska, druhá až v době, kdy se v Československu chýlila ke konci éra socialismu. Jak je ovšem vidět, o rozšafné ženy z kategorie krev a mlíko je mezi filmaři zájem napříč staletími.

Plnoštíhlá postava a sympatická kulatá tvář nejsou jedinými pojítky mezi hvězdou Ohnivýho kuřete a dámou, která se narodila o 101 let dříve. Kromě podobně znějícího příjmení je to i angažmá v Národním divadle. Lucie Polišenská je v současné době k vidění na stejném jevišti, kde Antonie Nedošinská excelovala už v roce 1928.

Když si vysmátá boubelka na akci Primy oblékla zástěru, opravdu se mohlo zdát, že dobrosrdečná máma, která v první polovině 20. století psala dějiny československé kinematografie, je opět na scéně. Nedošinská byla pro filmaře typickou strážkyní rodinného krbu a tento doplněk pro ni byl zcela charakteristický. Zástěra stejně dokonale padne i cukrářce Veruně z Ohnivýho kuřete.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám