Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Když jsou rapeři v ráži, zpravidla to nekončí dobře. Průkopníka hip hopu Kidd Creole (57) s velkou pravděpodobností nečeká nic dobrého. Policie jej totiž zatkla poté, co měl ubodat bezdomovce.

K incidentu došlo v úterý v New Yorku. Raper, jehož pravé jméno je Nathaniel Glover, se dostal do potyčky s bezdomovcem, který se určitě neřadil mezi jeho fanoušky. Stačilo pár nevhodných výrazů a došlo ke krveprolití. Pětapadesátiletý muž byl se dvěma bodnými ranami na hrudníku převezen do nemocnice, kde zraněním podlehl.

V souvislostí s vraždou byl zatčen Kidd Creole, který má podle všeho smrt bezdomovce na svědomí. O jeho vině ale rozhodne soud. „Nevypadalo to jako úmyslné napadení. Ti dva se neznali. Začali se hádat a pak došlo k násilí. Bylo to nejspíš nedorozumění,“ popsal tragickou událost deníku New York Daily očitý svědek.

Kidd Creole byla zakládajícím členem formace Grandmaster Flash and the Furious Five, která vznikla už v roce 1976. K průlomu došlo o šest let později s hitem The Message, který magazín Rolling Stone zařadil na seznam 500 nejzásadnějších skladeb celé historie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám