Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jako Nadia byla ve filmu Prci, prci, prcičky snem středoškoláků Jima, Oze, Kevina, Finche a Stiflera, a jistě nejen jich. A i když od jeho natočení uplynulo už dlouhých 18 let, herečka Shannon Elizabeth Fadal (příjmení v umělecké branži nepoužívá) vypadá pořád výborně. A to už jí táhne na čtyřiačtyřicet let.

Fotky vznikly koncem dubna na newyorském filmovém festivalu Tribeca, kam herečka, v jejíchž žilách koluje mix krve syrské a libanonské po otci a německé, anglické a irské po matce, dorazila na uvedení dokumentu The Last Animals, jenž je o skupině lidí, kteří se snaží (za)chránit ohrožená zvířata. Jako aktivistka a veganka má k tomuto tématu obzvlášť blízko.

„Chci změnit svět a je jedno, jestli svým herectvím, režií, fotografováním nebo mluvením za ty, kteří hlas nemají. Neříkám, že já jsem nikdy neudělala žádnou chybu a nejsem na to hrdá, ale každý děláme chyby a řekla bych, že bez těch chyb a poučení se z nich bychom stagnovali. Potřebujeme výzvy, abychom jako lidé rostli a posouvali své hranice, o kterých jsme ani nevěděli,“ píše mimo jiné na svých stránkách, kde odkazuje i na web své neziskovky Animal Avengers, která má za cíl ‚zachránit na světě tolik zvířat, kolik jen bude moci‘.

Reklama

Další články

Načítám