Hlavní obsah
Článek

Druhý díl pohádky Anděl Pána překonal v kinech i držitele dosavadních historických rekordů Titanic a Pelíšky, pro organizátory dětského filmového festivalu ve Zlíně je to ale asi málo drsný biják! Diváky vysoce oceňované dílko o andělu Petronelovi a čertu Uriášovi vůbec nezařadili do soutěže. Není divu, že se jim režisér vysmál! Hlasujte v anketě na konci článku.

Organizátoři přehlídky se brání, že pohádky v zahraničí nikdo nechápe a ani porota by nevěděla, co by si s Andělem Páně 2 počala, proto film nezařadila do soutěžní sekce.

„Souhlas! Příště to zkrátka musím natočit víc seversky: o drogách, šikaně, rozvrácených rodinách, sem tam nějaký to znásilnění – prostě ne tak odporně laskavě. A musí se to odehrávat v dělnický periferii Kodaně. Pak to teprve bude skvělej film pro děti!“ rýpe do festivalu režisér Jiří Strach.

A zdá se, že oprávněně. Na rozdíl od jeho snímku budou soutěžit například slovenské filmy Špína pojednávající o znásilnění a Pátá loď, v němž nechybí rozvrácená famílie. Zkrátka pěkná dětská tématika!

Festival má také švédskou sekci, přijede syn režiséra Ingmara Bergmana, vskutku tvůrce dětských filmových hitů. A možná se tedy dočkáme i oné periferie Kodaně.

57. Zlín Film Festival začíná 26. května a dopředu již tedy víme, že patrně úplně bez pohádek, které asi do soutěže děl pro děti nepatří…

Myslíte si, že by měl Anděl Páně 2 soutěžit na dětském filmovém festivalu?
Ano
98,2 %
Ne
1,8 %
Celkem hlasovalo 17077 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám