Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V České televizi se vysílá druhá část seriálu Labyrint, kterou točil, jeho film Anděl Páně 2 patří k nejúspěšnějším českým novodobým filmům. Režisér Jiří Strach se do důchodu nechystá, ale přece jen má v plánu menší pauzu. "Poslední tři roky jsem pořád pracoval, tak si dám jaro a léto volnější. Budu něco psát, hodně psát, pít červené víno a věnovat se své ženě Magdaléně," řekl Super.cz.

"Na podzim bude třeba ještě třetí řada Labyrintu, ale o tom ještě nechci nic prozrazovat. Rýsuje se i jedna pohádka, jmenuje se Dlouhý, široký a bystrozraký. Podle Jaromíra Erbena ji přepsal Marek Epstein. Teď máme podanou žádost o grant, protože bez grantových podpor se filmařina špatně dělá. V případě, že bychom uspěli, tak budeme točit v létě 2018," prozradil.

Sám si už zahrát nechce, i když jeho Lotrando z Loupežnické pohádky je nezapomenutelný. "Přiznám se, že herectví už jsem trošku pověsil na hřebík. Cítím se jistější za kamerou než před ní. Ono když pracujete s takovými hráči, jako jsou Jiří Dvořák, Ivan Trojan nebo Jiří Bartoška (77), tak mezi ně Strach před kameru nepatří. Nechme to těm talentovanějším. Strach má strach," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám