Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Skladatelka a zpěvačka s českými kořeny Markéta Irglová, která byla v roce 2008 oceněna prestižním Oscarem za film Once, se objeví v českém filmu.

Přesněji tedy její filmová hudba, která už za pár dní zazní v nové romantické komedii režiséra Miloslava Šmídmajera Miluji tě modře, kde si hlavní role zahrají Denisa Nesvačilová a Václav Jílek.

"Jsem rád, že Markéta na moji nabídku kývla, a že bude její krásná hudba součástí dalšího filmu, navíc českého," libuje si Šmídmajer, jehož spolupráce s držiteli prestižních světových cen není nová.

Za svoji kariéru spolupracoval mimo jiné s Milošem Formanem, který si zahrál epizodní roli v jeho pohádce Peklo s princeznou (2009). S hudebníky skotské rockové kapely Nazareth dokonce natočil celovečerní dokument s podtitulem Nekonečný rockový mejdan (2013) a se světoznámým operním zpěvákem Lucianem Pavarottim spolupracoval v roce 2006 na dokumentu Pavarotti v Praze.

Ve filmu zazní i populární písnička Markéty Irglové This Right Here. Na klip k této písni se podívejte ve videu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám