Hlavní obsah
Článek

Spisovatelka Sylva Lauerová vydala už svoji osmou knihu. Žánry ovšem střídá téměř neskutečně. Proslavily ji erotické romány Hračka a Otrok, pak napsala detektivku, vydala básnickou sbírku anebo příručku Sexy strategie, a nyní je to pro změnu komiks Tichošlap.

"Komiks mě docela vzrušuje, líbí se mi ten černobílý žánr, kdy jsou často ti záporní hrdinové oblečení v černé a jsou škaredí a pozitivní hrdinové jsou krásní a urostlí. Já na rozdíl od mnohých na komiksech nevyrůstala, ale líbí se mi filmová komiksová zpracování. Tichošlap má románovou předlohu, tu knihu jsem vydala v roce 2012, ale vzhledem k tomu, že jsem se nebyla příliš schopná věnovat propagaci, protože jsem se stala obětí stalkingu a stáhla jsem se do soukromí, tak jsem si myslela, že mu něco dlužím," svěřila Super.cz.

Dobré podle nás je, že by mohla získat další čtenáře mezi lidmi, kteří zase tolik nečtou, a obrázkový příběh je pro ně lépe vstřebatelný. "To jste uhodili hřebíček na hlavičku. Komiks je dneska moderní a v celém světě začíná být hrozně in. Lidi nemají čas na čtení a podat jim román v podobě komiksu je hrozně chytré. Zatímco knihu čtete několik dnů anebo i týdnů, komiks máte za pár hodin za sebou a znáte celý příběh," souhlasila s námi spisovatelka.

Sylva má takovou fantazii, že může vlastně cokoliv vymyslet ve svém domě na romantickém seychelském ostrově Mahé za šumění palmových listů a hukotu vln Indického oceánu. "Psala jsem tam i scénář ke komiksu. Ale Jiří Carda ho kreslil v Česku," potvrdila nám po křtu knihy, kdy měla jako kmotry režisérku Irenu Pavláskovou a herce Mahulenu Bočanovou (57) a Romana Vojtka (51). "Jsou to moji přátelé. Roman a Irena se účastnili všech mých křtů, jsou skvělí a úžasní profesionálové," mínila.

A protože jsme mluvili o hercích a režisérce, zajímalo nás, zda se neuvažuje o zfilmování některé ze Sylviných knížek. "Už jsem dostala nabídku na schůzku s jedním z producentů i režisérů, ale zatím o tom nechci hovořit. Oni možná měli představu, že by se zfilmoval jeden z těch kontroverznějších románů, byla bych daleko raději, kdyby se zfilmoval třeba Tichošlap," přiznala, že zájem je hlavně o její první díla Hračku a Otroka. "Ráda bych se z té škatulky vymanila. Snad se můj další román, který bude mít dostatečně silný příběh, ale bude i sexy, zfilmuje," věří.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám