Hlavní obsah
Článek

Představitel výpravčího Hubičky z oscarových Ostře sledovaných vlaků se padesát let od premiéry vrátil na místo natáčení v Loděnicích u Berouna a stejně jako v nezapomenutelném filmu opět použil na krásnou dívku razítko! Mrkněte se ve videu na pohodový rozhovor s hercem Josefem Somrem (†88), který už vzhledem k vysokému věku pověsil hereckou živnost na hřebík.

Speciální expresní vlak Českých drah s názvem Jiří Menzel dopravil delegaci herců na malebné nádraží u Berouna na akci, při které se odhalovala pamětní deska a kde se hvězdy filmu setkávaly s fanoušky.

Nejslavnější scénou snímku je ta, při níž Josef Somr, jenž si před pár lety vzal za ženu sestru své zesnulé exmanželky, razítkuje stehna a pozadí Jitky Zelenohorské. Ale nebyl sám, což málokdo ví.

„Pan režisér Menzel to nerad slyší, ale samozřejmě v některých záběrech se objeví i jeho ruka a já jsem mu to rád dopřál. Byli jsme tenkrát mladí, tak jsme si užívali oba dva a Jitka jistě taky,“ prozradil umělec, který je přes pokročilý věk ve výborné kondici. Hrát už ale odmítá. Výjimkou bylo natáčení šestých Básníků, kde si opět střihl roli profesora Ječmena.

„Byla to opravdu výjimka kvůli panu režiséru Kleinovi. Jinak jsem už opravdu skončil s uměleckou činností. Občas jen čtu a recituji na divadle, sem tam si něco zkusím v rozhlase, ale jinak jsem s divadlem, filmováním a televizí skončil,“ přidává úspěšný herec, jenž prý ani v penzi nemá moc času.

„Necítím, že bych se nudil. Leckteré věci ještě nestíhám. Plánoval jsem, že až budu v důchodu a nebudu mít žádné jiné starosti, že budu chodit po koncertech, divadlech a výstavách. A zvládám to velice těžce. Vždy mi do toho něco přijde. Doufám, že ještě některé věci stihnu, než to definitivně uzavřeme,“ věří Josef Somr, který mnohem optimističtěji dodal, že se těší na sedmdesáté výročí natáčení Ostře sledovaných vlaků. Prý na oslavu určitě přijde.

Reklama

Další články

Načítám