Hlavní obsah
Článek

Druhá polovička nerozlučné komické dvojice nemohla chybět na pohřbu svého blízkého přítele. Terence Hill (77) svého parťáka Buda Spencera (†86) provázel už od roku 1959, kdy si zahráli ve filmu Hannibal, a nenechal si ujít ani velkolepé rozloučení.

Prostorově výrazný herec byl miláčkem Itálie a jeho pohřeb ochromil celý Řím. Fanoušci zcela zaplnili náměstí Piazza del Popolo a toužili zahlédnout rakev se zesnulým hercem. Nejočekávanějším hostem smutečního obřadu byl samozřejmě Terence Hill (77). Spencerův kolega do kostela Santa Maria in Montesanto dorazil kondolovat vdově Marii Pedersoli. Na pohřeb dorazil v brýlích, které jej nejspíš jen nechránily před sluncem, ale zároveň skrývaly slzy. Na rozloučení s ikonou italské kinematografie přišel i Franco Nero.

Bud Spencer a Terence Hill spolu natočili 18 filmů, s nimiž bodovali po celé Evropě i v USA. K nejznámějším z nich patří Pravá a levá ruka ďábla (1969), Dva machři mezi nebem a peklem (1972) či Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (1974). Naposledy se spolu objevili před kamerou v komedii Průseráři z roku 1994.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám