Hlavní obsah
Článek

Domácí šoubyznys je plný zpěvaček, které se pro hudební kariéru rozhodly po vzoru slavné maminky či tatínka. Někdy ovšem ke slávě nepomůže ani známé příjmení...

Nejslavnější dcerou s hudebními geny je bezesporu Marta Jandová (50), jíž kariéru předurčil tatínek Petr Janda (81). V tomto případě ovšem nemůže být o protekci řeč, protože se před úspěchem u domácího publika stačila prosadit v Německu bez toho, aniž by byla spojována se slavným rockerem.

Podstatně více z tatínka vytěžila Tereza Kerndlová (37). Hlasově nepříliš výrazná zpěvačka na sebe upozornila už v patnácti letech dívčím triem Black Milk, v němž spojila síly s Terezou Černochovou (40) a Helenou Zeťovou. Poslední z nich ale nemohla spoléhat na geny, protože Lešek Semelka je jejím nevlastním otcem.

Hvězdy by ze svých dcer měli rádi i hudební idolové 80. let Dalibor Janda (71) a Petr Kotvald. První z nich výrazně podporuje sólovou kariéru dcery Jiřiny, druhý dceru Viktorii prozatím testuje jako svou vokalistku.

Anna Slováčková snad ani neměla jinou možnost než se pokusit prosadit v hudebním šoubyznysu. Velkými vzory pro ni totiž jsou matka Dagmar Patrasová (67) i otec Felix Slováček. Svou nástupkyni v dceři Lenny vychovala i Lenka Filipová. Zkušenosti mohou předávat také Petra Černocká (74) a Naďa Urbánková (†83), ale jejich potomky podle příjmení nepoznáme.

Která zpěvačka by se prosadila i bez slavného tatínka či maminky?
Marta Jandová
72 %
Tereza Kerndlová
4,1 %
Tereza Černochová
4 %
Lenny
14,5 %
Jiřina Jandová
1 %
Viktorie Kotvaldová
1 %
Anna Slováčková
0,8 %
Jana Fabiánová (dcera Nadi Urbánkové)
1,3 %
Barbora Vaculíková (dcera Petry Černocké)
1,3 %
Celkem hlasovalo 47107 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám