Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to jen pár týdnů, co svou nadaci na pomoc seniorům představila Simona Krainová (51). Nyní se stejné příležitosti dočkala její kolegyně Kateřina Sokolová (35). K založení nadace Auttalk přiměla Kateřinu vlastní rodinná zkušenost s autismem. „Poruchou autistického spektra trpí můj malý bratr Radovan. Pokud moje jméno a možnosti mohou pomoci problematiku autismu zviditelnit, samozřejmě pro to udělám vše, co bude v mých silách. Věřím, že se mi také podaří změnit zažité klišé, kterým pro veřejnost modelka a charita často jsou. Nadační fond jsem založila kvůli svému bratrovi a jsem přesvědčená, že by se tak zachoval na mém místě každý,“ říká Kateřina.

O tom, že se společně s tatínkem Janem Sokolem nějakým způsobem zapojí do problematiky osob s poruchou autistického spektra, uvažovala Miss České republiky 2007 už delší dobu. „Zprvu jsem se chtěla připojit k nějaké již fungující neziskové organizaci zaměřené na toto téma, pak jsme se ale s tátou domluvili, že bude lepší mít něco svého, co budeme mít na starosti a do čeho na 100 % uvidíme,” říká Katka Sokolová.

Co by chtěla Katka v tomto ohledu změnit? „Náš nadační fond je založen na osobní zkušenosti a založila ho rodina, která vychovává osmiletého autistu, tudíž opravdu víme, o čem každodenní život s autistou je. Myslím si, že naše zkušenost a hlavně i dlouholeté kontakty mého táty v této oblasti budou velkým přínosem. Zná spoustu odborníků, terapeutů, lékařů a organizací v této oblasti,” říká Kateřina Sokolová.

Reklama

Další články

Načítám