Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Šéfka nadace Kapka naděje Vendula Pizingerová (52) po letech opět zavzpomínala na jedny z nejtěžších chvil svého života. V pokračování pořadu 13. komnata promluvila o smrti svého prvního manžela Karla Svobody (†68), který se před devíti lety zastřelil.

Legendárního skladatele tehdy provázely těžké deprese, které se bohužel zhoršovaly. Svobodovy stavy sice byly podle odborníků na hospitalizaci, ale on se léčil pouze ambulantně. S pistolí v ruce ho přitom Vendula viděla ještě předtím, než sebevraždu doopravdy spáchal.

„Je někdy hrozně těžké posoudit, do jaké míry jsou tyhlety věci demonstrativní nebo teatrální a do jaké míry jsou pravdivé, ale už někdy předtím chodil s pistolí a mířil na sebe,“ prozradila Vendula, která samozřejmě věděla, že se s Karlem něco děje.

„Věděla jsem, že něco není v pořádku, Karel nebyl spokojený, zhubl víc než dvacet kilo. Pracoval na muzikálu Golem, cítil se být demotivovaný, oslabený. Úspěch byl pro Karla hnacím motorem, ale měl pocit, že ke konci života se mu ho nedostává, že nebyl doceněný za věci, které udělal,“ líčila Vendula.

„Karel vždycky říkal, že když má někdo zlomenou nohu, tak má prostě zlomenou nohu a nemůže chodit, ale já mám zlomenou psychiku a nikdo to nevidí,“ dodala Vendula, která se nedávno potřetí vdala a září štěstím po boku o sedmnáct let mladšího podnikatele Josefa Pizingera.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám