Hlavní obsah
Článek

To bylo ale panoptikum! Na čtvrteční poslední rozloučení s kontroverzní hvězdou pražské smetánky devadesátek Ivanem Jonákem se přišla podívat hodně různorodá společnost. Nechyběli zaměstnanci hampejzů, vyžilé kněžky lásky, pánové s vizáží veksláků i bývalí boxeři. Na pohřbu muže, který si odseděl osmnáct let za objednání vraždy své manželky, nechyběl ani Josef Rychtář (65) nebo Macurova ex Vlaďka Šuleková.

„Pan Rychtář mi vevnitř vysvětlil, proč tu je. Prý Ivana vůbec neznal, ale obdivoval ho za to, co dokázal,“ řekl po obřadu Super.cz Jonákův kamarád dýdžej Uwa, který za rodinu hovořil s médii. Jestli tím vdovec po Ivetě myslel obdiv k nájemné vraždě, nebo jeho podnikatelské úspěchy, to zůstává ve hvězdách. „Pohřeb byl důstojný,“ řekl sám Rychtář novinářům.

Na obřad, na nějž dle některých informací rodina původně sháněla sponzora, který se ale prý nenašel, novináře nepustili, probíhal za zavřenými dveřmi a podle všeho se na něj ani neprodávaly vstupenky. Dovnitř se však dostala třeba i Vlaďka Šuleková, bývalá přítelkyně Zdeňka Macury, kterou obklopilo tolik kamer a mikrofonů, že musela být blahem bez sebe. S Jonákem se znala jen okrajově přes sociální síť, podle ní ho zabila samota.

Přišel například i jeho dlouholetý kamarád Jindřich Popelář, který ze smrti Jonáka nepřímo viní rodinu. Prý ji varoval, že umírá a měl by navštívit lékaře, nikdo ho údajně neposlechl. „Cukrovka ho podle mě nezabila. Měl růži na noze, doktoři řekli, že je to černé a že jestli se s tím rychle nebude nic dělat, může z toho vzniknout otrava. Ivan podle mě věděl, že umírá. Byl bez života,“ svěřil se Super.cz.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám