Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pro herečku Báru Hrzánovou je novou stálou scénou Divadlo Kalich, kde se bude uvádět nové představení Začínáme končit, v němž si po dlouhé době zahraje s manželem, hercem Radkem Holubem. Zajímavé je, že v něm bude hrát dvě role s věkovým rozpětím pětatřicet let. Čerstvá padesátnice už si ale zahrála i sedmiletou holku nebo stoletou paní.

"Je to velice vtipná francouzská komedie, konverzační, ale i situační. Navíc budu hrát dvojroli, jedné postavě je tam osmdesát, druhé pětačtyřicet. Bude to pro mě docela legrace, i když trochu fofr. Ještě nevím, jaký klíč k tomu nalezneme, ale bude tam muset samozřejmě být i nějaká pohybová stylizace, ale myslím, že naše maskérka Šárka něco vymyslí," míní Bára.

S tím, aby hrála věkově velmi rozdílné postavy, má ostatně Hrzánová velké zkušenosti. "Nejmladší je Helenka Boučková v představení Hrdý Budžes, která chodí do první třídy. A pokud jde o tu nejstarší, tak mi bylo šestnáct let, hrála jsme avantgardní divadlo v divadle Rubín a v představení Výstava růží jsem byla stoletou paní," smála se.

To je opravdu velký věkový rozptyl. Jak se s tím herečka srovnává? "Myslíte, jestli to má nějaký dopad na moji duši? To ne. Já jsem naprosto normální povrchní herečka, takže žádné hloubky nehledám. Jdu pěkně rychle a po povrchu," tvrdila.

Ovšem když hraje sedmiletou holku, může to vést k tomu, že člověk trochu zinfantilní. "Myslím, že u mě už to moc nejde. Kdybych byla ještě víc infantilní než teď, tak mi pravděpodobně seberou občanku a všechny pravomoci, které občan v téhle zemi má. Už je to jen krůček, ta hranice je velice ostrá," uzavřela, že by mohla skončit jako ve filmu Rekviem pro panenku, v němž si zahrála.

Reklama

Další články

Načítám