Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Láska kvete v každém věku, jak tvrdí známé přísloví. Významná španělská aristokratka s titulem vévodkyně z Alby Cayetana Fitz-James Stuart (85), která platí za jednu z nejbohatších žen Španělska, si zanedlouho vezme zaměstnance státní správy Alfonsa Díeze. Na svatbu chce být nejspíš opálená. Proto si v těchto dnech užívá slunce na Ibize se svými přítelkyněmi.

Snoubenec zámožné Španělky Díez je však o 24 let mladší než ona. Sňatek se navíc vůbec nelíbí její rodině, jež se obává, že kvůli Díezovi přijde o velkou část majetku.

V pořadí 18. vévodkyně z Alby, jejíž celé jméno zní Maria del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y de Silva, vlastní desítky hradů po celém Španělsku, jejichž stěny zdobí díla takových umělců jako byli Goya, Velázquez či Titian. Zároveň je vzdálenou příbuznou krále Jakuba II. Stuarta, Winstona Churchilla či princezny Diany.

Tato urozená žena má více vznešených titulů, než kdokoli jiný na světě. Je totiž nositelkou sedmi titulů vévodkyně, dvaadvaceti hraběnek a čtyřiadvaceti markýz. Mezi její privilegia patří to, že nemusí poklekat před Papežem nebo smí do Katedrály v Seville přijet na koňském hřbetě.

Svatební plány se však snažili snaží zhatit potomci pětaosmdesátileté vévodkyně. Jejích šest dětí si nepřálo sňatek především kvůli obrovskému rodinnému majetku. Cayetanu Fitz-James Stuart známou také díky své oblibě v plastické chirurgii, pojí s úředníkem v oddělení sociálního zabezpečení a obchodníkem Alfonsem Díezem Carabantesem dlouholeté přátelství.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám