Hlavní obsah
Článek

Herečku Janu Pidrmanovou si nejspíš pamatujete ze seriálu Kriminálka Anděl a jejího kolegu Vaška Vašáka jste možná nedávno zaznamenali v seriálu Vraždy v kruhu. Nyní se oba herci představí v úplně jiné poloze.

V eroticky laděném představení Venuše v kožichu divadelní společnosti Prague Shakespeare Company excelují a nenechají diváka vydechnout. Téměř žádná ze scén vás nenechá v klidu, je to jako na horské dráze. Chvílemi vás hra nutí smát se, o vteřinu později vás mrazí v zádech z přetahování se mezi submisivitou a dominancí, kterého je hra plná. Toto představení před lety srazilo Broadway na kolena. Teď se o to úspěšně snaží i v pražském Divadle Kolowrat. Představení Venuše v kožichu se v Prague Shakespeare Company hraje i v anglické verzi s Guyem Robertsem a Jessicou Boone.

Jelikož je tato hra velmi úspěšná, rozhodl se umělecký šéf souboru a herec Guy Roberts nastudovat ji v češtině s Janou Pidrmanovou a Václavem Vašákem a rozhodně udělal dobře. „Měl jsem trochu obavy, že když se hra přeloží do češtiny, nevyzní řada čistě amerických komických situací nebo narážek. Nakonec jsem ale byl sám velmi překvapený, jak to je skvělé a jak publikum reaguje. Jana i Václav jsou skvělí herci a svých úloh se zhostili dokonale. Jako herec můžu říci, že Václav je rozhodně hezčí Thomas než já a možná podává i stejně dobré výkony,“ směje se Guy Roberts a jedním dechem dodává, že oba jsou v rolích Vandy a Thomase excelentní. „Hra je nabitá emocemi. Vůbec si neumím představit, že bych Venuši v kožichu hrál třeba dvakrát v jednom dni. To by mne asi zabilo,“ směje se Václav Vašák a dodává, že je pro něj pocta, že si Guy Roberts vybral do role Thomase právě jeho.

„Guy je skvělý herec a režisér a jeho Thomas v anglické verzi je úžasný. Měl jsem trochu obavu z toho, jak si s tím poradím, ale vzhledem k tomu, že Guy s Jessicou naši verzi i režírovali, odhalili nám mnoho ze svého hereckého know-how a tím nám s Janou moc pomohli.

Reklama

Další články

Načítám