Hlavní obsah
Článek

Režisérka Alice Nellis netvoří filmy jen tak nahodile, ale v každém snímku se nějak zrcadlí její osobní život. V jednom ze svých nejpovedenějších filmů Výlet se projevilo přátelství se sestrami Remundovými - Theodorou a Sabinou. Ve snímku Mamas&Papas se zase řešila otázka adopce, problém, který Nellis jako matka, která sama adoptovala dvě děti, velmi dobře zná.

Nebylo tedy náhodou, když naše režisérka číslo jedna začala točit pohádku Sedmero krkavců. Vždyť ona sama má tři děti - dceru Ellu a syny Olivera a Františka. „Myslím si, že je to nejpřirozenější. Člověk s vlastními dětmi pohádky sleduje, vypráví, vymýšlí si je sám. Pak začne přemýšlet, že když točí filmy, tak by možná měl něco natočit pro děti,” nechala se slyšet držitelka Českého lva na oficiální premiéře filmu v kině Lucerna.

A jak ji bude její vlastní život ovlivňovat v další tvorbě? „Já jsem sama zvědavá. Teď mě čekají nějaká divadla i opera. Píšu scénář o dobrovolných hasičích, ale ještě jsme nedostali grant, tak si na něj ještě budeme muset počkat.”

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám