Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pozvání na letošní předávání Oscarů stejně jako na následnou párty Vanity Fair v Los Angeles přijala i americká herečka Anjelica Huston, kterou si nejspíš nejlépe vybavíte jako Morticiu Addams z filmového zpracování Addamsovy rodiny z roku 1991. Dnes již třiašedesátiletá dáma, která je rovněž držitelkou nejcennějšího hereckého ocenění od americké filmové akademie, se dostavila se svým bratrem Dannym Hustonem.

Hereččin dvaapadesátiletý doprovod se stejně jako většina členů rodiny Hustonů živí jako herec. Jeho prvotinou bylo v roce 1995 úspěšné drama Leaving Las Vegas a později se objevil například ve snímcích 21 gramů, Letec, Preposition, Potomci lidí či X-Men Origins: Wolverine.

Oscara se ale na rozdíl od starší sestry Danny nedočkal. Ta si cennou sošku odnesla v roce 1985 za drama Čest rodiny Prizziů, kde hlavní roli ztvárnil její dlouholetý partner Jack Nicholson. Bezdětná herečka se ale rovněž objevila ve filmech Pošťák vždy zvoní dvakrát, Švindlíři, Poslední magnát, Osamělá holubice či jako Ofélie v Hamletovi na divadelních prknech na Broadwayi.

Reklama

Další články

Načítám