Hlavní obsah
Článek

Roztomilý chlapeček na fotce vyrostl v možná největší hudební legendu všech dob. Aktivně se věnoval herectví, ale proslavil ho zejména americký rock’n’roll. Jeho životní láskou se stala žena, do které se zamiloval už v jejích 14 letech. Předčasná smrt tohoto úžasného umělce, který svou hudbou ovlivnil stovky následovníků, je dodnes zahalena tajemstvím a povídají se o ní nejrůznější konspirační teorie. Už víte, o koho se jedná?

Na snímku s rodiči není nikdo jiný než "Král Rock’n’Rollu" Elvis Presley, který by se 8. ledna dožil osmdesátých narozenin. Rodák z amerického Mississippi se narodil v roce 1935, jeho o půl hodiny starší dvojče Jesse už bylo po porodu mrtvé.

Elvisova kariéra odstartovala pěveckou soutěží, které se v deseti letech zúčastnil. Tu však nevyhrál a skončil až pátý. Jeho hudební začátky jsou spojeny se jménem Sam Phillips, který v Elvisovi rozpoznal potenciál, který hledal - bělocha s černošským hlasem. První velkým úspěchem se stal singl Heartbreak Hotel, jehož se prodalo více než milión kopií.

Následovaly první a zároveň asi i jeho nejlepší filmy - Love Me Tender, Vězeňský Rock nebo King Creole.

V březnu 1958 nastoupil Presley na vojnu do Západního Německa. A právě v té době poznal svou lásku a budoucí manželku Priscillu Beaulieu, jíž bylo pouhých 14 let. Jejich láska i přes zástupy Elvisových fanynek neochabla a dvojice se v roce 1967 vzala. Manželství se však po šesti letech bohužel rozpadlo, ale nebylo bezdětné. Elvis se stal otcem dcery Lisy Marie Presley.

Ač koncem 60. let Presleyho kariéra skomírá, zpěvák stále vystupuje a nemá nouzi o zástupy fanoušků. Dne 16. srpna 1977 však náhle a za nevyjasněných okolností umírá. Jeho tehdejší snoubenka Ginger Alden ho nachází bez známek života ležet v koupelně. Dodnes není přesně jasné, zda byl důvodem úmrtí infarkt, k čemuž se oficiálně přiklání, nebo se zpěvák předávkoval drogami, což si myslela řada fanoušků.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám