Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Zpěvačky měly vždycky své rozmary. Všechny své kolegyně ale hravě strčí do kapsy operní diva Edita Randová, která má doma hodně nestandardní zvěřinec. Posuďte sami.

Kromě fretky a myší ve svém příbytku Edita chová také několik vzácných druhů šneků, které čas od času strčí do vany, pustí na ně sprchu a pak se s nimi mazlí. „Šneky miluju a chovám je už několik let. Doma chovám africké lesní šneky, vzácné šneky dovezené až z Ugandy i největší žijící šneky vůbec,“ chlubí se zpěvačka, která neváhala předvést, jak takový šnečí rituál u ní doma vypadá.

„Jsou to noční tvorové. Přes den se spí, večer ožívají. Mají zkrátka životní rytmus zpěvačky. Když se s nimi chci pomazlit, musím je strčit do vany a osprchuju je. Tím jim přesně jako v africkém pralese navodím dojem, že prší, a oni vylezou ze svých ulit,“ popisuje proces zpěvačka.

Ta nám přiznala, že svou sbírku šneků pravidelně obnovuje. „Aktuálně mám takových pětadvacet šneků, ale to nepočítám snůšku, tedy nevylíhnutá vajíčka. Šneci žijí půl roku až rok. Pravidelně jezdím na speciální burzu do německého města Hamm, kde kupuji nové druhy,“ svěřila Super.cz Edita, která své miláčky nejčastěji láduje syrovou bramborou, salátovou okurkou nebo listovým salátem.

„Někdy šnek zaleze a půl roku nejí, to ale není náš případ. Mí šneci nejsou žádní troškaři. Ty musím krmit každý den,“ směje se zpěvačka, která se českému publiku představí v rámci festivalu Tóny nad městy už 13. listopadu v pražském kostele svatého Šimona a Judy, tentokráte ovšem nejspíš bez svých milovaných šneků na hrudi.

Reklama

Další články

Načítám