Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dvaadvacetiletý australský model se srbským původem Andrej Pejic je od nynějška Andrejou. Výrazná postava modelingu posledních čtyř let, která předváděla pro značky a návrháře těch nejzvučnějších jmen, má za sebou finální část své proměny v ženu, kterou se podle svých slov cítil být vždy.

Po několikaleté hormonální léčbě podstoupila Andreja i operativní zákrok, při němž jí bylo změněno pohlaví. Zároveň si přeje, aby se o ní už mluvilo pouze v ženském rodě.

„Vždy jsem snila, že budu dívkou. Jednou z mých nejsilnějších vzpomínek je ta, kdy běhám po bytě v mámině sukni a připadám si jako baletka,“ popisuje modelka, která však své pocity před okolím dlouho tajila, chtěla totiž nevybočovat a dělat radost rodičům.

O změně pohlaví poprvé začala uvažovat ve třinácti, kdy si o tomto tématu četla v knihovně v Melbourne, kam se s rodiči přestěhovala ze Srbska. S blokátory mužských hormonů začala velmi brzy, ještě před pubertou. Umožnila jí to z velké části právě i podpora ze stran rodičů a prarodičů.

„Rozhodla jsem se, že střední školu dokončím jako Andrej, pak prodělám přeměnu a zapomenu na minulost v těle muže,“ dodala blondýnka, která se před lety stala múzou i pro Marca Jacobse či Jeana Paula Gaultiera.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám