Hlavní obsah
Článek

Její jméno vám nejspíš nic neřekne. Ve světovém modelingu se ale Niki Trefilová pomalu stává zavedeným pojmem.

Od dob, co si vládkyně módního světa Anna Wintour vybrala neznámou Karolinu Kurkovou (40) na obálku amerického Vogue a česká modelka se tak stala takřka ze dne na den superstar, je Trefilová první českou kráskou, která rovněž startuje kariéru rovnou na obálce módní Bible. „Po půl roce v agentuře a po třech týdnech strávených v Paříži získala Niki svou první zakázku na titulní stránce Vogue,“ popisuje raketový start booker Martin Záhumenský z agentury Focus Model Management.

Osobní příběh modelky trošku připomíná moderní pohádku. Nikola Trefilová, které v módní branži nyní nikdo neřekne jinak než Niki, je sice zastupovaná slovenskou agenturou, která se stará například i o Andreu Verešovou, dívka ale pochází z Kojetína. Donedávna neměla Niki o modelingu ani ponětí, na sociální síti ji ale objevil modelingový skaut Radim Mynář a její kariéra se rychle rozběhla. „Takzvaně, kdo dřív přijde, ten dřív mele. Našli mě první a nastartovali raketovým tempem. Jsem z Moravy a do Bratislavy to mám i kratší cestu,“ vysvětluje modelka, která má za sebou kromě portugalské mutace Vogue také focení pro turecký Cosmopolitan či Votre Beauté.

Dívka, která ze všech modelek nejvíce obdivuje svoji předchůdkyni Karolinu Kurkovou, si ale nejvíc cení prestižní titul Vogue. „Nejdříve jsem tomu nevěřila, byla jsem nadšená už z toho, že tam budu fotit editorial. O to více že focení bylo s koněm. Pak jsem to řádně oslavila s mamkou. Taková titulka je to nejlepší, co může už i modelka s rozběhnutou kariérou získat a pro nové tváře je to takřka nedosažitelná meta,“ usmívá se netradičně půvabná kráska. „S Niki se opravdu skvěle spolupracovalo skvěle, jde z ní úžasná energie,“ komentoval focení editor portugalského Vogue Paulo Macedo.

Podle informací ze slovenské agentury o Trefilovou projevily zájem světové módní domy a rádi by ji fotili veleúspěšní módní fotografové Peter Lindbergh a Steven Meisel. Niki se i přes rozjetou kariéru a pendlování mezi světovými metropolemi daří udržet vztah. „Jsem šťastně zadaná. Přítele mám už více než rok a půl, i on cestuje za prací. Myslím, že je možné mít nebo najít přítele. Všechno jde, když se chce. Důležité je, že se dokážeme navzájem tolerovat,“ říká Niki Trefilová.

Reklama

Další články

Načítám