Hlavní obsah
Článek

Herec David Suchařípa (59) v sobě nikdy nezapřel svého slavného otce Leoše Suchařípu († 73). Po tatínkovi podědil nejen herecké nadání, ale i společné rysy. A čím je starší, tím víc se svému otci podobá!

Pro Davida Suchařípu byly charakteristické jeho dlouhé vlasy, které ho od otce jasně odlišovaly. Před lety se ale nechal kvůli natáčení seriálu Ordinace v růžové zahradě ostříhat a krátké vlasy už mu zůstaly. S věkem u něho přibyly první šediny, což v kombinaci s jeho oblíbenými vousy patří k rysům, které má s tatínkem společné.

Leoš Suchařípa zemřel před devíti lety ve věku třiasedmdesáti let. Diváci dodnes vzpomínají na celou plejádu jeho filmových rolí. Nejvíc se ale bezesporu proslavil filmem Věry Chytilové Faunovo velmi pozdní odpoledne.

Komediálně laděný film natočený na motivy povídky Jiřího Brdečky lze označit jako groteskní moralitu. Zachycuje výjevy ze života stárnoucího elegána a svůdce mladých dívek, který se ze strachu před stářím a smrtí zoufale snaží urvat, co se ještě dá. A právě snímek Faunovo velmi pozdní odpoledne si dnes kdykoliv od 18 hodin do půlnoci můžete zdarma pustit na portálu Seznam.cz v rámci tradičních filmových střed.

Diváci si ho pamatují také z filmů Ene Bene, Bumerang, Dědictví či seriálu Zdivočelá země, kde si zahrál i jeho syn David. Spjat byl ale především s pražským Divadlem Na zábradlí, kde ztvárnil řadu významných rolí. Exceloval například v inscenacích Racek, Strýček Váňa či Don Juan.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám