Hlavní obsah
Článek

Sedmadvacetileté Katii Elizarově z Ruska se podařilo vydobýt si v modelingu své místo. Však se v něm také pohybuje od patnácti. Dnes je sice skoro v modelingovém důchodu, ale daří se jí prosazovat i v divadle, a tak se rozhodla promluvit o příšerných praktikách, které jsou v její dřívější branži smutnou praxí.

V rozhovoru pro magazín Times se Katia svěřila, čemu musí čelit náctileté dívky. K odvážnému kroku se rozhodla kvůli tomu, že volá po změně.

„Existují lidé, kteří vás vezmou do klubu, aby vás nabídli starším mužům. Tohle není ta pěkná část téhle práce. Když jste modelkou a agentura vám nezaplatí několik měsíců a vy nemáte co jíst a někdo vám řekne, že se do klubu můžete jít zadarmo navečeřet a abyste vzala kamarádky, samozřejmě, že jdete. Pak je tam dvacet chlapů, co vás chce, ale jste tak hladový, že je vám už všechno jedno,“ přiznala Katia.

Elizarově se sice podařilo získat několik velmi slušných kontraktů například se značkami Chanel, Marks & Spencer, či MaxStudio, ale zdaleka ne na všechny dívky se usměje štěstí. Některé šestnácti či sedmnáctileté se dostanou do kolotoče alkoholu, drog, starších mužů a snahy být co nejhubenější.

Když Katia pracovala v Japonsku, nutili ji i přesto, že nosila velikost 36, hubnout a spolu s dalšími dívkami je vážili po obědě. „Znám holky, co jsou bulimičky, jedou na kokainu, aby byly hubenější a měly propadlejší tváře. Některé si dokonce nechaly trhat zuby, aby vypadaly štíhlejší,” šokovala na závěr Elizarova.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám