Hlavní obsah
Článek

O zpěvákovi kapely Žlutý pes Ondřejovi Hejmovi je všeobecně známo, že má kladný vztah k marihuaně. Když jsme ho ale potkali na výstavce hub, zapředli jsme hovor i o dalších drogách.

Diskuze začala nevinně. Ondřej nám vyprávěl, jak to má se sbíráním hub. "Jsem městský kluk, pocházím z Dejvic, kde žádné lesy nejsou, takže jsem k tomu v dětství vychováván nebyl. Ale moje žena je z Řevnic, kde teď žijeme," pokračoval.

"Kolem jsou nádherné brdské lesy, máme i chalupu na Šumavě, kde je houbařský ráj. Ale já chodím do lesa jen občas, aby se neřeklo. Raději si počkám až na konzumaci," smál se Hejma.

Ale víc veselo bylo, když jsme narazili na téma jiných hub, lysohlávek, které mají halucinogenní účinky. "V muzice člověk podlehne pokušení. Zvlášť v 70. letech byla doba zlá a smutná, tak nám někdo poradil tuhle houbičku, říkalo se jí i hnojník. Ale nepřilnul jsem k tomu, možná jsem měl špatný druh," vyprávěl Hejma.

"Nejdřív jsem začal zívat, pak se mi rozslzely oči, pak mi bylo trošku špatně, a když už to začínalo být dobré, tak jsem usnul," popsal nám svůj zážitek. "Halucinogeny jsou jiná síla než malé pivo a s čistým svědomím bych je nemohl nikomu doporučit," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám