Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Nečekaná smrt bubeníka legendární kapely Olympic Milana Ferdy Peroutky (†49) otřásla celým hudebním světem. Ještě v pátek večer s kapelou vystupoval na koncertě v Karlových Varech, kde prohlásil, že je mu špatně, aby ho pak ráno našli jeho příbuzní mrtvého pod schody. „Naposledy, když jsem ho viděl, se mnou chtěl jít na pivo,“ posteskl si jeden z nebližších kamarádů Peroutky Lešek Semelka.

Právě v jeho kapele S.L.S. dříve vystupoval. „Ježišmarjá, nevím, jestli vám budu něco platnej. Znali jsme se velmi dobře a teď mě nenapadá, co bych k jeho úmrtí řekl,“ zastihli jsme Semelku v úplném šoku. „Vídali jsme se velmi často, protože jsme ve Vršovicích bydleli blízko sebe. Na zdraví si vůbec nestěžoval, naopak, když jsem ho viděl naposledy, lákal mě na pivo. Těšil se, až bude hezky a půjdeme na jedno,“ zavzpomínal Semelka.

Členové Olympicu v čele s Petrem Jandou (81) jsou jeho úmrtím zaskočeni. Nezvedají telefony, snaží se s tragickou zprávou vyrovnat. „Jsme otřeseni, všichni jsou v šoku. Ještě před pár hodinami odehrál Milan super koncert. Pak jsme se rozloučili před jeho domem a ráno se dozvíme, že je mrtvý,“ soukala ze sebe stěží slova manažerka Olympicu Gabriela Šimonová.

„Sedím a brečím, nemůžu tomu pořád uvěřit. Zemřel mi kamarád, se kterým jsem prožil kus svého života,“ vzkázal novinářům klávesák Olympicu Jiří Valenta.

Vzpomínku přidala i zpěvačka Marcela Březinová. „Milan Peroutka byl skvělej člověk a vynikající muzikant. Byl součástí mé kapely a natočil se mnou úspěšné CD Každej to má rád. Je to šílený, neuvěřitelný a je mi to moc líto,“ svěřila se Super.cz Březinová.

Místo bubeníka Olympicu je nejspíš prokleté. V roce 1995 zemřel předchůdce Peroutky Petr Hejduk, kterého zabila rakovina. Sám Peroutka ale v kapele působil od roku 1986, kdy se Hejduk rozhodl band opustit.

Reklama

Další články

Načítám