Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jan Saudek (88) už tuto sobotu oslaví 88. narozeniny. Slavný fotograf byl vždy podle slov své ženy Pavly jako jezevec. Byl a je rád doma. Když nikam nemusí, je nejspokojenější. „On se proměnil. Vždycky byl tak trochu jezevec, nemá rád někam chodit. Přece jenom mu bude 88, tak už nechce nikam chodit, ani na své vernisáže. Ale že v 88 letech nemusí navštěvovat doktory, je malý zázrak. Zdravotně je na tom tedy dobře,“ řekla Super.cz v březnu.

V rámci narozenin udělá výjimku a příští týden se objeví na jedné benefiční akci, další nabídky ovšem zrušil, protože více než jedna akce v jediný den je už pro něj velmi náročná. Jeho obdivovatelky a obdivovatelé se tak musí smířit s tím, že žádná veřejná poslední oficiální výstava a aukce jeho děl, o které se delší dobu šušká, tak zřejmě už asi nebude.

Důvod je jasný. Fotograf, malíř a spisovatel už v rámci své kondice opravdu preferuje být v klidu doma, bez zbytečného stresu a pozornosti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám