Hlavní obsah
Článek

Hlavou národa, anglikánské církve i své rodiny. Král Karel III. byl oficiálně korunován 6. května 2023 a krátce nato zveřejnil první oficiální snímky. Na sérii fotek, jejichž autorem je Hugo Burnand, je král na trůně, král s manželkou a král a královna se seniorními členy rodiny. Pro přední a veřejně vystupující zástupce monarchie se zažil výraz Firma.

Na snímku je kromě krále a královny celkem deset vlivných osob, z toho jsou čtyři ženy. Zajímavostí také je, že pouze pět zástupců je mladších 70 let.

A kdo jsou oni vlivní zástupci britské královské rodiny? Na snímku zleva to jsou vévoda z Kentu (87), vévodkyně z Gloucesteru (76), vévoda z Gloucesteru (78), Viceadmirál Sir Tim Laurence (68), princezna Anna (72), následují král Karel III. (75) s královnou Camillou (76), princezna z Walesu, princ z Walesu (41), vévodkyně z Edinburghu (58), princezna Alexandra, ctihodná lady Ogilvy (86) a vévoda z Edinburghu (59).

Královský expert uvádí, že významné je především postavení princezny Anny, hned po boku krále. Je to podle něj znak toho, jak si král své sestry váží a jak na ni spoléhá. Princezna Anna je dlouhodobě nejpracovitější členkou celé královské rodiny. „Král ví, jak je (princezna) populární, takže není náhoda, že stojí přímo vedle něj,“ dodává expert.

Reklama

Další články

Načítám