Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Fanoušci královské rodiny se už dlouhé měsíce nemohli dočkat dnešního dne, kdy došlo k dalšímu milníku v britské historii. Karel III. (75) byl oficiálně korunován králem... Mnozí se ale také těšili, až spatří jeho vnoučátka - prince George a Louise a princeznu Charlotte a zároveň byli zvědaví, zda náhodou neprovedou něco vtipného. A pětiletý Louis opět nezklamal!

Zatímco během loňské oslavy platinového jubilea královny Alžběty II. (†96) všechny odrovnal svými legračními grimasami během sledování slavnostní vojenské přehlídky na balkoně Buckinghamského paláce, tentokrát byl zřejmě maminkou a tatínkem poučen, že by se něčemu podobnému měl vyvarovat.

Pro pětiletého chlapce byl ale ceremoniál přeci jen poněkud dlouhý a důležitost okamžiku si pochopitelně nepřipouštěl. A zatímco nejstarší George svědomitě plnil svou povinnost jednoho z králových pážat, když pomáhal nést panovníkův plášť a princezna Charlotte po většinu času způsobně seděla na svém místě a pozorovala dění, Louis zíval na celé kolo nebo sledoval takzvaně ‚kde co lítá‘. Impozantní prostory Westminsterského opatství k tomu ostatně vybízejí... U fanoušků to ovšem malý Louis svou bezprostředností opět vyhrál na celé čáře!

Reklama

Další články

Načítám