Hlavní obsah
Článek

Obřad ve Westminsterském opatství, kde právě dochází ke korunovaci krále Karla III. (75), je v plném proudu. Na místo dorazili všichni hosté včetně členů královské rodiny, britských politiků, zástupců jednotlivých zemí či celebrit. Karla III. a jeho choť Camillu (76) korunuje arcibiskup z Canterbury Justin Welby, čemuž přihlíží na 2200 hostů. Českou republiku zastupuje prezident Petr Pavel s manželkou Evou.

Dorazil rovněž králův mladší syn Harry (39), jenž přišel v doprovodu princezny Beatrice a jejího manžela Edoarda Mapelliho. Uličkou ke svému místu procházel sám a usazen byl do třetí řady, na jejímž konci seděl rovněž králův bratr princ Andrew. Jeho příjezdu podle britského Daily Mailu předcházelo nepříjemné vypískání britským lidem, a to i přesto, že během korunovace nemá stejně jako Harry žádnou oficiální roli.

Poblíž Harryho se nacházejí rovněž princezna Beatrice, Peter Phillips, Edoardo Mapelli Mozzi, Zara Tindall s manželem Mikem Tindallem, princezna Eugenie či Jack Brooksbank. Zda je se svým místem Harry spokojený, je otázkou. Právě zasedací pořádek byl prý jedním z hlavních kritérií během rozhodování, zda pozvání na korunovaci s manželkou Meghan přijmou.

Reklama

Další články

Načítám