Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

První velkou zahraniční hvězdu, která navštíví letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, odtajnili jeho organizátoři. A fanoušci se mají opravdu na co těšit. Lázeňské město navštíví Russel Crowe!

Herec a režisér, který je držitelem Oscara a dvou Zlatých glóbů, převezme Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Oceňovaný herec se zároveň karlovarskému publiku představí jako hudebník. Na zahajovacím koncertu 30. června vystoupí se svou kapelou Indoor Garden Party.

Crowe je opravdu celosvětově známou hvězdou a jeho snímky znají diváci napříč generacemi. Jeho svalnaté tělo obdivovaly dámy v Gladiátorovi, pánové si ho zase oblíbili ve westernu Rychlejší než smrt nebo v L.A. - Přísně tajné. První Zlatý glóbus a cenu BAFTA pro nejlepšího herce za roli psychicky nemocného geniálního matematika Johna Nashe získal Crowe za film Rona Howarda Čistá duše.

Jeho nejaktuálnějšími snímky jsou thriller Poker Face, který režíroval a ztvárnil v něm i hlavní roli, a v současné době je v celosvětové distribuci hororový thriller Papežův vymítač.

Reklama

Další články

Načítám