Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Lucie Křížková (39) si dnes po dvou letech odvezla domů svého manžela, jachtaře Davida Křížka. Z vězení byl propuštěn na podmíněné propuštění. Sám ale říká, že opuštění života za mřížemi neznamená konec.

David Křížek si odpykával pětiletý trest ve věznici ve Stráži pod Ralskem za tunelování Metropolitního spořitelního družstva. Na svobodu se však dostal po jedenadvaceti měsících. O podmíněném propuštění rozhodl Okresní soud v České Lípě. Křížek byl vzorným vězněm, pracoval jako skladník a také napsal knížku pro děti. Dnes se sice dostal na svobodu, byla u něj ovšem stanovena zkušební doba pěti let.

„To znamená, že ten trest nekončí rozhodně,“ vyjádřil se k situaci jachtař. „V Čechách je zavedený pravidlo, že kdo nesedí v base, nevykonává trest. Ale ono to tak úplně není. Přece jenom, i tak člověk bude muset bejt hodně opatrnej a pořád to za sebou bude mít, ale důležitý je, že budu se svojí rodinou a že budu doma. Takže pocity úžasný,“ prozradil pro pořad Showtime, který uvede celé jeho vyjádření v pondělí v 19:59 na CNN Prima News.

Není divu, že pocity Davida Křížka jsou téměř nepopsatelné. Po necelých dvou letech se mohl pořádně obejmout nejen s manželkou Lucií Křížkovou, ale také se dvěma dětmi, synem Davidem (10) a dcerou Lolou (6). Na svobodě by se měl věnovat trenérským a sportovním aktivitám.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám