Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V Praze v průběhu sobotního večera proběhlo vyhlášení vítězů cen České hudební akademie Anděl. Prestižní hudební ceny si užili nejen přítomní v sále, ale samozřejmě i televizní diváci. Ti nebyli ochuzeni o úžasné hudební výkony, ale i o nádherné večerní róby. Například Ewa Farna (30) se na červeném koberci objevila v zajímavém modrém outfitu, díky kterému mohla ukázat nožky. Přítelkyně zpěváka Petra Lexy Natálie Kotková (30) se pyšnila hlubokým dekoltem a jedna z nominovaných Rozálie Havelková na sebe strhla pozornost extravagantním boa.

Večerem provázel herec Kryštof Bartoš, pro kterého to byla velká výzva. Během večera všechny překvapilo, že na stage dorazil i prezident ČR Petr Pavel a předal cenu Zdeňku Svěrákovi (88), kterou byl uveden do Síně slávy za hlasitého potlesku ve stoje v hledišti. A kdo tedy zvítězil v dalších kategoriích?

Album roku vyhrál Miro Žbirka (†69), za kterého cenu převzal syn David. Lenny (30) si odnesla sošku v kategorii sólová interpretka a mezi zpěváky zvítězil opět Miro Žbirka, za kterého cenu převzala pro změnu jeho žena Kateřina Žbirková a zpěvačka Martha.

Objevem se stal Calin, nejlepší loňský klip podle hlasujících je Yr Body od Lazer Viking. V kategorii alternativa a elektronika zvítězili Kalle, naopak ve folku Robert Křesťan & Druhá tráva, v jazzu a v klasice SOČR, Marko Ivanovič - Miloslav Kabeláč: Mysterium času. První příčku v rapu obsadili 58G.

Kategorii skupina vyhrála Vypsaná fiXa. V rocku zabodovali Insania a čeští posluchači rozhodli, že nejlepší slovenské album je Posledné veci od Mira Žbirky. Slovenský zesnulý mistr se tak stal králem tohoto večera.

Reklama

Další články

Načítám