Hlavní obsah
Článek

Přijet, či nepřijet? To byla otázka, na kterou princ Harry (39) a jeho žena Meghan (42) dlouho nedokázali odpovědět. Podle informací britského Daily Mailu byl prý jedním z hlavních důvodů neustálého odkládání vyjádření ohledně účasti na korunovaci krále Karla III. (75) fakt, že nevěděli, kde budou během ceremoniálu sedět.

Harryho otálení s odpovědí na pozvání prý bylo způsobeno jeho řešením, kam budou s jeho ženou usazeni, což vedlo k několik týdnů trvajícímu ‚transatlantickému ping-pongu‘ ohledně zasedacího pořádku. Meghan se přitom nakonec rozhodla zůstat doma. Mladší z králových synů potvrdil, že se významného okamžiku v životě svého otce, plánovaného na 6. května v prostorách Westminsterského opatství, zúčastní sám.

„Harryho zástupci se snažili zjistit, jaký je v opatství plánovaný zasedací pořádek. O tom, za kým by seděli, kdyby přijeli, se opakovaně hodně diskutovalo,“ uvedl zdroj. Například na pohřbu královny Alžběty II. stáli na konci druhé řady, výhled na vévodkyni navíc zakrývala svíčka.

Ač existovaly naděje, že by korunovace mohla být příležitostí k usmíření, zřejmě to nebude na pořadu dne. "Královská rodina se soustředí na plánování historické události a v téhle fázi nemá čas ani chuť přemýšlet o usmíření,“ řekl zdroj pro Daily Express.

Mnoho královských členů je na Harryho stále naštvaných kvůli jeho pamětím Spare, a ani jeho bratr William nemá v plánu s Harrym mluvit. Stejně jako ostatní členové rodiny se prý omezí na pozdravy a nejzákladnější komunikaci.

Skutečnost, že Meghan nakonec zůstane doma s dětmi, prý královští uvítali. Toto rozhodnutí se zdá být jako ideální řešení komplikovaných vztahů, které mezi členy královské rodiny v Británii a Harrym s Meghan panují už od doby třaskavého rozhovoru s Oprah Winfrey. Král ovšem veřejně projevil lítost nad tím, že se nesetká se svými vnoučaty Lilibet a Archiem a celkově je prý případnému urovnání vztahů víc nakloněn než třeba William.

Reklama

Další články

Načítám