Hlavní obsah
Článek

Česká televize v neděli nasadila retro seriál Volha. Hlavním hrdinou novinky ze zákulisí Československé televize je Standa Pekárek v podání Kryštofa Hádka (42), řidič, který má tři velká přání, a to řídit Volhu, jezdit po Hulizu (redakci humoru a lidové zábavy) a vozit Goťáka.

Česká televize si seriálem připomíná 70. výročí zahájení vysílání.

Protože Česká televize retro seriály umí (připomeňme například divácky mimořádně úspěšné projekty Vyprávěj, První republika nebo Devadesátky), budila Volha velkou zvědavost a stala se nejsledovanějším pořadem nedělního večera. Vidělo jej téměř 1,3 milionu diváků starších 15 let, uvádí web Mediaguru.cz.

Ti vyzdvihli především výborné herecké obsazení, jemuž vévodí zmíněný Kryštof Hádek jako prostořeký Standa a také Klára Melíšková (52) jako svérázná Standova matka. Jablkem sváru mezi diváky se stal jadrnější slovník i vulgární chování postav. Podle některých je to „už moc“, tvůrci děj zbytečně vulgarizují a jde o parodii na tehdejší dobu, jiní kontrují, že chování postav odpovídá tehdejší realitě.

Za všechny scéna, kdy Standa dorazí domů a své manželce dá kytici k svátku. Když se ho zeptá, zda dostane ještě něco, odpoví: „Bohužel, venku nemrzne, jinak bych ti nachcal klouzačku.“

„Urážka všech lidí, kteří v té době žili slušně a pracovali. Pokud toto bylo v ČT skutečnost, pak dobrá, tam jsem nežila já. V mém okolí byli lidé převážně slušní. Hulváti ne. Nejsem vůbec zastánce doby minulé, ale toto nepoznávám. Lidi se spíš báli mluvit a věděli proč. Takový Pekárek by byl unikát,“ zní jeden z kritických komentářů.

Pozitivní se pak nesou na vlně Standova slovníku. „Hustý, pecka, voe!“ vzkazují diváci s odkazem na postavu, která slovo „voe“ používá téměř za každou větou - ať už mluví na manželku, nebo drsného soudruha z StB.

Mimochodem, všímaví diváci ocenili také jednu scenáristickou perličku. Standa, jakožto agent Volha, má v seriálu číslo Babišova spisu StB - 25085.

Líbil se vám první díl seriálu Volha?
Ano
55,9 %
Ne
32,8 %
Neviděl/a jsem
11,3 %
Celkem hlasovalo 33107 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám