Hlavní obsah
Článek

Brad Pitt (60) se rozhodl prodat svůj dům s velkým pozemkem v kalifornské čtvrti slavných Los Feliz. Chce za něj inkasovat 39 milionů dolarů, tedy 850 milionů korun, přičemž jeho pořizovací cena byla pouhých 1,7 milionu dolarů (37 milionů korun). Nutno ale podotknout, že Brad nemovitost pořizoval již téměř před třiceti lety, a to od představitelky hororové ikony Elvíry Cassandry Peterson (71).

Na seznam prodávaných nemovitostí se Bradův dům dostal již v lednu, kdy za něj herec požadoval 45 milionů. V minulosti v něm přitom bydlel s exmanželkou Angelinou Jolie a jejich šesti dětmi, ale několik let v něm žil i sám.

Působivé sídlo v Hollywood Hills bylo údajně postaveno ropným baronem v roce 1910 a je místem, kde Jimmy Hendrix napsal svůj hit z roku 1967 May This Be Love. Pitt během let investoval spoustu peněz do rekonstrukce domu ve spolupráci se špičkovými architekty a designéry.

Loni si však pořídil za 40 milionů dolarů dům nový, a to v odlehlejším a klidnějším místě – v malém plážovém městě Carmel na severu Kalifornie.

V poslední době se řada slavných a bohatých rozhodla pro prodej svých domů v Los Angeles, jelikož od dubna zde platí nová daň z prodeje nemovitosti. Z prodeje domu v hodnotě nad pět mlionů dolarů se má odvádět 4 procenta a z tržeb nad deset milionů dokonce 5,5 procent. Opatření si dává za cíl řešit rostoucí krizi lidí bez domova v Los Angeles a stanovilo si za cíl vybrat miliardu dolarů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám