Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Volha je jedna značka automobilu, ale také jeho krycí jméno pro spolupráci s tajnou bezpečností. Antihrdina nové minisérie České televize v podání Kryštofa Hádka (42) si ale diváky svým způsobem získá. "Má i kladné vlastnosti, ale těžko se hledají," míní herec.

Pětidílný seriál Volha mapuje období v Československé televizi od počátku normalizace. V hlavních rolích vedle Hádka uvidíme například Aňu Geislerovou (48), Jiřího Dvořáka (57), Jiřího Lábuse, Kláru Melíškovou (52), Stanislava Majera (45), Tomáše Jeřábka nebo Lukáše Příkazkého. Všechny postavy jsou podle autorů fiktivní, tedy kromě Karla Gotta a Pavla Landovského, jehož ztvárnil Robert Mikluš. Autorem knižní předlohy je Karel Hynie.

Slavnostní premiéra sice proběhla v kině Lucerna už toto pondělí, na obrazovkách se seriál, do kterého bylo použito dva a půl tisíce dobových kostýmů a jen hlavní představitel Kryštof Hádek vystřídal tři paruky, začne vysílat od 2. dubna. Jak se herci, kteří ve Volze účinkují, na premiéru oblékli, se můžete podívat v naší fotogalerii.

Reklama

Další články

Načítám